Telefon: +385 1 6223 233

Pravila privatnosti i zaštita podataka

 

Cookies - kolačići

 

Kolačići ( Cookies) su malene datoteke koje se pospremaju na računalo dok surfamo internetom, obično se to događa kada prvi puta posjetimo neku web stranicu. Web stranice pomoću kolačića mogu zapamtiti Vaše aktivnosti ili postavke i sljedeći puta kada posjetite istu stranicu mogu ih automatski primjeniti. Web stranica “zna” da ste već bili ovdje i u nekim slučajevima prilagođava ono što vidite na ekranu. Na primjer, mogu se koristiti kako bi zapamtili sadržaj Vaše košarice u webshopu. Mogu se koristiti za spremanje lozinki ili formi koje ste ispunili (na primjer kada upisujete svoje ime ili adresu na web stranicama). Neki kolačići su složeniji, mogu zapamtiti koliko vremena provodite na svakoj stranici nekog portala ili na koje linkove sve klikate. Generalno gledajući svrha kolačića je dobronamjerna, nisu štetni i ne mogu nositi viruse te omogućuju da korisnik ima bolje iskustvo prilikom surfanja. Upravo zbog toga je Europska Unija donijela direktivu o web kolačićima (još se naziva i EU zakon o web kolačićima) koja ima za cilj osvjestiti korisnike o načinima na koje web stranice prikupljaju osobne informacije. Zakon se odnosi na sve koji posjeduju web stranicu koja je smještena na poslužitelju u nekoj od EU zemalja ili ako je web stranica namijenjena posjetiteljima EU. Zbog toga se u zadnje vrijeme na stranicama pojavljuje obavijest o kolačićima i zahtijeva se pristanak korisnika

 

Izjava o privatnosti – Urbani prostor d.o.o.


Molimo pažljivo pročitajte slijedeći tekst prije korištenja naše Web stranice.
Ova Izjava o privatnosti je sastavni dio Općih uvjeta poslovanja urbani-prostor.hr.
Urbani prostor d.o.o. kao pružatelj usluga Internetske stranice urbani-prostor.hr pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade Urbani prostor d.o.o.,(u daljnjem tekstu urbani-prostor.hr) obrađuje osobne podatke.
Upućuju se Korisnici Internet stranice urbani-prostor.hr odnosno Korisnici primatelji obavijesti o proizvodima i akcijama urbani-prostor.hr(u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke Urbani prostor d.o.o. prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.
Svaki Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu info@urbani-prostor.hr
Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prikvaćanja pravila Korisnik odnosno prijavom na Internet stranici urbani-prostor.hr od strane Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama urbani-prostor.hr , Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.
Urbani prostor d.o.o. i osobe odgovorne za održavanje ove Internet stranice, kao i direktori, službenici i zastupnici Urbani prostor d.o.o., smatraju da su sve informacije sadržane na ovoj Internet stranici točne. Međutim, ne postoji nikakvo jamstvo za točnost ili pouzdanost ovdje navedenih informacija i Urbani prostor d.o.o. ne priznaje nikakvu odgovornost za bilo kakav izravni ili neizravni gubitak ili štetu koju je primatelj pretrpio oslanjajući se na bilo što navedeno ili ispušteno s Internet stranice urbani-prostor.hr.
© Urbani prostor d.o.o.
Čitav sadržaj dostupan na Web stranici Urbani prostor d.o.o. (urbani-prostor.hr) zaštićen je autorskim pravom. Osim dopuštenog korištenja, Urbani prostor d.o.o. posjetiteljima stranice daje odobrenje da preuzimaju i izlažu materijal zaštićen autorskim pravom samo u privatne svrhe. Za reprodukciju ili korištenje materijala zaštićenog autorskim pravom izvan takve svrhe, potrebno je zatražiti dopuštenje izravno od Urbani prostor d.o.o. Ako je dopuštenje dano, ono mora biti podvrgnuto zahtjevu da ime vlasnika autorskog prava i njegov interes za materijal budu navedeni pri reproduciranju ili citiranju materijala, nekog njegovog dijela ili cjeline.
Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje Urbani prostor d.o.o. putem Internet stranice urbani-prostor.hr ?
Kada s tvrtkom Urbani prostor d.o.o. komunicirate u svojstvu poslovnog korisnika, dobavljača ili poslovnog partnera, mogli bismo prikupljati sljedeće podatke:
Vaše ime
Vaša adresa e-pošte
Vaš telefonski broj
Vaša slika
Vaša IP adresa
Vaša poslovna adresa
Naziv i adresa tvrtke za koju radite
[osobni detalji koji bi mogli biti relevantni za poslovni odnos, npr., vaši hobiji, dob)
Korisnik ima pravo prijaviti svoju e-mail adresu za Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama urbani-prostor.hr Internet stranice. Prilikom prijave Korisnika, urbani-prostor.hr će poslati e-mail s podacima za potvrdu same prijave kako bi smanjili bilo kakvu mogućnost zlouporabe te prijava putem trećih osoba. Prilikom prijave kupca za Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama urbani-prostor.hr Internet stranice, Urbani prostor d.o.o. može od budućeg Korisnika zatražiti:
e-mail adresu
Vaše ime
Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako Kupac odnosno Korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.
Također možemo prikupljati informacije o klikovima i urbani-prostor.hr stranicama koje su vam prikazane. urbani-prostor.hr preporuča Društvene mreže
Ako ste član raznih društvenih mreža kao što su Facebook, Twitter, Yammer, Pinterest, Instagram, LinkedIn itd., trebali biste biti upoznati s alatima koje pružaju ta web-mjesta koji vam omogućavaju odabir načina dijeljenja osobnih podataka na profilima društvenih mreža.
Tvrtku Urbani prostor d.o.o. obavezuju prakse ili pravila privatnosti tih trećih strana, kao i vlastita interna pravila za društvene mreže i ova pravila privatnosti, pa vam preporučujemo da pročitate primjenjive obavijesti o privatnosti, odredbe uporabe i slične informacije o načinu na koji se vaši osobni podaci koriste na tim društvenim mrežama.
Osim toga, ovisno o odabiru vezanom uz postavke na raznim web-mjestima društvenih mreža, – i/ili u kombinaciji s vašim postavkama na web-stranicama tvrtke Urbani prostor d.o.o.), određeni osobni podaci možda će se podijeliti s tvrtkom Urbani prostor d.o.o.., na primjer informacije o vašim aktivnostima na mreži, profilima društvenih mreža (npr. interesi, bračno stanje, spol, korisničko ime, fotografija, komentari i sadržaj koji ste objavili/podijelili itd.).
U koju svrhu urbani-prostor.hr prikuplja i obrađuje osobne podatke?
urbani-prostor.hr prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnici/Kijenti koji pristupaju Internet stranici urbani-prostor.hr, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bili individualnija te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama Kupaca.
urbani-prostor.hr prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.
Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti urbani-prostor.hr Internetsku stranicu. Niti jedan dio Internetske stranice urbani-prostor.hr nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.
Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?
Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na Internet stranici urbani-prostor.hr te dvostrukom potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@urbani-prostor.hr.
S kojim primateljima urbani-prostor.hr dijeli osobne podatke?
urbani-prostor.hr neće dijeliti osobne podatke Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.
urbani-prostor.hr će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:
Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen
Pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Kupac podnese prigovor, reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlaštenog servisa
U ovom slučaju prodavatelju se prosljeđuju osobni podaci Kupca i to: ime, prezime, adresa
Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni
Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija.
Pristup i ispravak osobnim podacima
Korisnik može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio s urbani-prostor.hr. Korisnik može zatražiti i dobiti od urbani-prostor.hr cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: info@urbani-prostor.hr.
Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)
Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Korisnik to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@urbani-prostor.hr i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od urbani-prostor.hr putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@urbani-prostor.hrr u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.
Pravo na prigovor
Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@urbani-prostor.hr . Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka.
Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka
Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i urbani-prostor.hr odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka urbani-prostor.hr uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako urbani-prostor.hr provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice urbani-prostor.hr te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. urbani-prostor.hr se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU a samo izvanredno izvan EU. To će učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.
Izmjena Izjave o privatnosti
Ovu Izjavu o privatnosti, urbani-prostor.hr može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na urbani-prostor.hr Internet stranici. Zato urbani-prostor.hr poziva Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj će biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu urbani-prostor.hr. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici urbani-prostor.hr. Nastavak uporabe Internetske stranice urbani-prostor.hr od strane Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.
Pravila o postupanju s „kolačićima“
Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na urbani-prostor.hr Internet stranici na razne načine npr. kako bi Internet stranica urbani-prostor.hr funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe.
Kolačič (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.
Kolačići se mogu klasificirati kao:
Privremeni kolačići (Session cookies) – pohranjuju se na računalu , te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internatskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.
Trajni kolačići (Persistent cookies) – Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. urbani-prostor.hr
Kolačić od prve strane – oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti web stranicu. Kolačići od treće strane – postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords).
Ovi kolačići nisu postavljeni od strane urbani-prostor.hr, te najčešće služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe.
Koje su Vam opcije dostupne?
U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safary, Firefox ili Crome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje čete odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije „pomoć“ u Vašem pretraživaču pronađite postavke koje trebate.
Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na urbani-prostor.hr Internet stranici.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakti:

Dragutina Domjanića 1
10 410 Velika Gorica
Hrvatska

Telefon: + 385 1 6223 233
urbani-prostor@urbani-prostor.hr
www.urbani-prostor.hr
  
  

Gdje smo